18.6 C
Medemblik
25 mei 2020 16:27
Medemblik Actueel.

Andijker Simon Schouten wil maar 1 ding, het Open Nederlands Kampioenschap winnen

Simon Schouten ( Foto: Facebook)
Simon Schouten ( Foto: Facebook)

Andijk – Woensdag mag Simon Schouten uit Andijk weer los op de Weissensee. Maandag deed hij het relatief rustig aan, omdat zijn ploeg niet ver kwam op de ploegenachtervolging. Hij wil over twee dagen knallen tijdens het Open Nederlands Kampioenschap.

Schouten behoort tot de favorieten. “Het is altijd afwachten hoe de kopgroep ontstaat. Het is mooi ijs, dus het kan ook wel eens een massasprint worden”, vertelt de nummer drie van de Aart Koopmans Memorial. “Zoals het zaterdag leek, dan zijn Frank Vreugdenhil (ploeggenoot, red.) en Jouke Hoogeveen absoluut de sterkste. Ik hoop mij daar bij aan te sluiten.”

Regelmatig zit Schouten goed van voren, maar hij weet het de laatste tijd niet af te maken. “Het gaat goed, veel podiumplekken dit seizoen. Alleen nog geen winst, en daar draait het uiteindelijk wel om”, vervolgt de 24-jarige marathonschaatser. “We willen een aanvallende wedstrijd rijden. Dat betekent dat we dan vaak hard moeten rijden en dat kost veel energie. Dan wordt het moeilijk om dan in de finale fris te zitten”, aldus Schouten.

Reageren via facebook