Mariska Huisman wint Aart Koopmans Memorial (video)

Techendorf – Mariska Huisman heeft de Aart Koopmans Memorial gewonnen op de Oostenrijkse Weissensee.

De oud-Andijkse marathonschaatsster was zeer actief in de wedstrijd. Al vroeg sprong ze samen met Foske Tamar van der Wal en Rixt Meijer weg uit het peloton. Mer nog vier ronden te gaan werden de koplopers achterhaald. Rixt Meijer moest de koers verlaten, maar Huisman en Tamar van der Wal probeerden het nog een aantal keer.

Uiteindelijk kwam het aan op een eindsprint en daarin was Mariska Huisman de sterkste. Carla Zielman eindigde als tweede en de derde plek ging naar Lisa Van der Geest.

Woensdag verdedigt Huisman haar titel bij het Open NK dat ook op de Weissensee wordt verreden. De schaatsster zal alles in het werk stellen om voor de laatste keer die titel te pakken. Na dit seizoen stopt de oud-Andijkse. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.