De harde kern van schaakvereniging de Pionier bijeen.

Abbekerk – De harde kern was aanwezig op donderdag 22 januari 2015. Dat heeft niet geholpen om een plaats te stijgen of te dalen. Lukas Boots heeft nu 505 punten en Theo Laan 447 zodat door het verlies van Theo, Lukas weer gestegen is. Lukas heeft nog 8 punten nodig om gelijk te komen met Toine Molenaar die nu 513 punten heeft, maar Toine moest tegen Adrie Molenaar (inderdaad familie) en heeft zijn voorsprong verder uitgebouwd.

De beker gaat dit jaar niet meer vanzelfsprekend naar Lukas, want Toine zit hem op z’n hielen. In de subtop hebben we 3 namen die elkaar niet veel ontlopen, maar het is nog geen gelopen race want Theo heeft 447, Arnold Velthuis 409 en Klemens Schäffer 406 punten. Om deze punten te behalen moest Arnold wel van Jouke van Groningen winnen, hetgeen hij ook deed, en Klemens van Kees Haakman en ook dat lukte.

Voor de rest sukkelen wij wat met ziekenhuisopnames (Victor Groeneveld ) en een zieke voorzitter (Sake Sijtsma ) en een lid (Kees Ooms) die wegens gezondheidsredenen moest afhaken. Kortom we hebben dringend behoefte aan versterking. Het is nu 24 januari en eind april gaan we op zomer reces, dus dit is een uitgelezen kans om eens een paar maanden mee te schaken en te kijken hoe dat bevalt.

De contributie is nu nog € 67,– per jaar en wordt bij nieuwe leden na rato berekend. Op onze website www.depionier.eu vindt u alle noodzakelijke informatie, zoals kledingadviezen en de kleur van een mogelijke stropdas, hoewel de laatste wordt afgeraden door de NHSB (Noord-Hollandse Schaakbond).

Wij doen niet aan carnaval dus bij ons wordt niet gehost en alles wat u zich verder met carnaval kunt voorstellen. Wilt u toch nog een persoonlijk advies mail dan met vhgroeneveld@quicknet.nl, maar de website is beter.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.