16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 00:31
Medemblik Actueel.

Workshop dieren opzetten

Foto muskusrat: Toos Brink
Foto muskusrat: Toos Brink

Regionieuws – Op zondag 1 februari laten preparateur Willem Boot zien hoe het villen van een klein dier in zijn werk gaat. Ook wordt tijdens een fotolezing het prepareren van een eekhoorn uitgelegd. Aanvang 14.00 uur bij IVN West-Friesland in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen. Een respectvolle demonstratie voor volwassenen en nieuwsgierige kinderen van de basisschool. Entree is gratis, een eventuele donatie in de bus is welkom.

Dieren opzetten is een karwei dat aan vele eisen en voorwaarden moet voldoen. De meeste in het wild voorkomende dieren mogen alleen door een vergunning houdende preparateur worden opgezet. Het vullen en modelleren van dode dieren is een zorgvuldige procedure met verrassende resultaten. Er komt weinig tot geen bloed aan te pas. Door het conserveren worden ze langdurig houdbaar en krijgen zo ‘een tweede leven’.

Details:

  • Waar:  Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a Bovenkarspel
  • Wanneer: Zondag 1 februari 2015
  • Hoe laat: 14:00 uur

Reageren via facebook