20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 17:59
Medemblik Actueel.

Veel huurders West-Friesland diep in de schulden door enorme huurstijging

aanmaningenRegionieuws – Er is sprake van enorme huurstijgingen, vooral wanneer een huurwoning vrijkomt. In 2014 steeg de huur voor de nieuwe bewoner gemiddeld met 22,6 procent. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. Het aantal huisuitzettingen steeg in 2013 met 8 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit stelt de Woonbond die vrijdag de campagne Blokkeer de huurverhoging start. De huurstijgingen liggen ver boven de inflatie. Juist de corporaties die voor een bestand aan betaalbare woningen zouden moeten zorgen, verhogen de huren sterker dan particuliere verhuurders. In de gereguleerde sector verhoogden de corporaties de huren vorig jaar gemiddeld met 4,7 procent, terwijl het in de particuliere sector bleef bij een stijging van 3,8 procent.

Problemen huurders West-Friesland

Bij veel huurders in West-Friesland is het niet anders gesteld, de huurverhoging van het afgelopen jaar in combinatie met de economische omstandigheden zorgden ervoor dat ook in West-Friesland het aantal uitzettingen met enkele procenten is gestegen.  Veel huurders bezuinigen nu op de eerste levensbehoeften als eten om maar de huur en de vaste lasten te kunnen betalen.  Wij spraken 2 inwoners in Medemblik die leven van de voedsel- en kledingbank, in de schuldsanering zitten en moeten leven van 15 euro per week.  ” Af en toe denk je bij jezelf bekijk het maar ik kap er mee en jullie zoeken het maar uit, de bankdirecteuren kunnen doorgaan met hun activiteiten en de gewone man moet bloeden.” kregen wij van 1 van de huurders te horen. 

 

Reageren via facebook