14.4 C
Medemblik
24 mei 2020 21:58
Medemblik Actueel.

Een derde van Noord-Hollanders bereid zieke buur te verzorgen

Regionieuws – Nu vanaf 1 januari 2015 gemeenten en zorgverzekeraars verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de zorg, wordt ook een beroep gedaan op mensen uit de omgeving, zoals buren.

Ruim 80% van de Noord-Hollanders staat positief tegenover het helpen van buurtgenoten. Dit uit zich vooral in het doen van (eenvoudige) huishoudelijke klussen en de zorg voor een zieke buur. Meer dan de helft van de Noord-Hollanders is bereid hun buurtgenoot te helpen met een huishoudelijke klus. Daarnaast geeft ruim een derde aan hun buur te willen verzorgen wanneer deze ziek is. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink en onderzoeksbureau Panelwizard Direct onder 1.000 respondenten.

Stichting Buurtlink wil de hulp tussen Noord-Hollandse buurtgenoten graag stimuleren. Op de site www.buurtlink.nl kunnen Noord-Hollanders een hulpvraag plaatsen of reageren op oproepen. Per buurt is een overzicht te zien van gestelde hulpvragen. Het plaatsen of reageren op een hulpvraag is gratis.

Reageren via facebook