Medemblik Actueel.

Voetbal

Strandvogels haalt uit in oefenwedstrijd tegen DESS

Onderdijk – Op een prachtige windstille maar ook koude winteravond speelde Strandvogels een oefenwedstrijd tegen DESS. Die ploeg staat momenteel 2e maar wel in de 6e klasse en dus zou Strandvogels de betere ploeg moeten zijn.

Tekst: v.v. Strandvogels

In de eerste minuut bleek daar nog weinig van, want vrijwel vanaf de aftrap stonden de bezoekers op voorsprong. Na dit waarschuwingsschot was ook Strandvogels wakker en na tien minuten kreeg het zelf een kans. De kopbal van Mike Boon was echter te zacht om de keeper te verontrusten.

Drie minuten later was de goalie echter wel kansloos op een mooi diagonaal schot van Sebastiaan Weel. DESS was in de omschakeling echter gevaarlijk, zoals na een kwartier. De bal werd op het middenveld veroverd en de verdediging van Strandvogels lag helemaal open. Het was aan een uitstekende redding van Martijn Weel te danken dat het 1-0 bleef.

Die stand bleef op het scorebord tot er bijna een halfuur verstreken was. Toen schoot Ton Lakeman de bal binnen nadat die na een voorzet van Sebastiaan Weel bleef liggen in het strafschopgebied. Tien minuten later rondde Jordy Weel een prima Vogelsaanval af en bepaalde hiermee de ruststand op 3-0.

Strandvogels bleek na rust de welbekende ezel, want ook nu was DESS direct na de aftrap levensgevaarlijk. Verschil met de situatie voor rust was dat de bezoekers nu wel profiteerden, 3-1 dus. Maar hierna was het wel een beetje over met de ploeg uit Sijbekarspel/Benningbroek. Door goals van Sebastiaan Weel, tweemaal Mitch Hofland en nog een keer Sebastiaan Weel liep Strandvogels uit naar een ruime 7-1 overwinning.

Hiermee zit de oefenperiode er op, zondag wacht weer het echte werk. Dan moet Strandvogels proberen om de derby in en tegen Medemblik winnend af te sluiten.

Strandvogels 1 – DESS 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: dinsdag 20 januari 2015
Uitslag: 7-1 (3-0)
Scoreverloop: Sebastiaan Weel 1-0; Ton Lakeman 2-0; Jordy Weel 3-0; 3-1; Sebastiaan Weel 4-1; Mitch Hofland 5-1; Mitch Hofland 6-1; Sebastiaan Weel 7-1

Selectie:
Martijn Weel, Frank Lakeman, Merlijn Weel, Sebastiaan Weel, Jordy Weel, Ton Lakeman, Mike Boon, Bryan Broedersz, Tim Broersen, Ruud Neuvel, Bart Haakman en Mario Smak

Reageer op dit onderwerp

X