Medemblik Actueel.

Edy Vriend – Verlaat ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Compleet overrompeld ontvangt Edy Vriend-Verlaat de onderscheiding.
Compleet overrompeld ontvangt Edy Vriend-Verlaat de onderscheiding.

Zwaagdijk – Gisteravond, dinsdag 20 januari, reikte burgemeester Frank Streng een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Edy Vriend – Verlaat (54) uit Zwaagdijk-West. Dit gebeurde tijdens de feestavond ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Katholiek Vrouwen Gilde, afdeling Zwaagdijk-West. Mevrouw Vriend is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Edy Vriend – Verlaat is al vijfentwintig jaar voorzitter van de jubilerende vereniging KVG, waarvoor zij zich sinds 1989 inzet. Onder haar enthousiaste leiding is dit nog altijd een bloeiende vereniging met vijvenvijftig leden. Tien keer per jaar organiseert zij voor de vereniging een avond met een interessant programma voor de leden. Bij ziek en zeer brengt mevrouw Vriend een bezoek aan de leden.

Vanaf 2000 is mevrouw Vriend lid van de avondwakegroep van de parochie ‘Jacobus de Meerdere’ in Zwaagdijk-West. En al ruim 25 jaar maakt ze deel uit van de schoonmaakploeg voor het verenigingsgebouw ‘de Wildebras’ en het kerkgebouw. Daarnaast is zij actief als collectant.

Binnen de gemeenschap Zwaagdijk-West staat zij altijd klaar als er een beroep op haar wordt gedaan, zoals bijvoorbeeld door het Oranje Comité. Vanwege haar sociale en maatschappelijke betrokkenheid werd zij door de gemeenschap van Zwaagdijk-West voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Reageren via facebook