14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 03:32
Medemblik Actueel.

Wel of geen fietstunnel Markerwaardweg.

Medemblik – Onder verantwoordelijkheid van de Provincie is gestart met de werkzaamheden aan de N239 Westerdijkweg en de N240 Markerwaardweg. In de publicaties wordt niets vermeld over het al dan niet doortrekken van de Parallelweg langs de Markerwaardweg richting Westerdijk en (door de dijk) Koggenrandweg. 

Ook wordt niets vermeld over het al dan niet realiseren van een fietstunneltje onder de Markerwaardweg t.h.v. het Opperdoezerpad met als doel een veilige loop/fietsverbinding tussen Opperdoes en Medemblik. 

Volgens de provincie zijn deze (extra) werkzaamheden losgekoppeld om de verbetering van N239 en N240 zo snel mogelijk te kunnen realiseren in verband met het feit dat deze wegen gebruikt zullen worden als omleidingsroute tijdens de werkzaamheden aan de N23 de Westfisiaweg en is nog niet besloten of het doortrekken van de Parallelweg en de aanleg van een fietstunneltje zullen doorgaan.

PWF wil opheldering college Medemblik

De fractie van de PWF trekt aan de bel en wil nu wel eens van het college weten hoe het nu precies ziet met de fietstunnel onder de Markerwaardweg.  Zij zijn benieuwd of het juist is of de Provincie wel in gesprek is met de gemeente over het doortrekken van de Parallelweg en de aanleg van het fietstunneltje, als dit zo is dan wil de PWF precies weten waar deze besprekingen overgaan maar is dit niet zo dan willen zij graag weten waarom er geen gesprekken gaande zijn. 

Ook wil de PWF weten of Medemblik financieel moet bijdragen in de kosten van de mogelijke doortrekking van de Parallelweg en het fietstunneltje en hoeveel dit dan de gemeente Medemblik gaat kosten. En als Medemblik moet bijdragen of ze dan van plan zijn om ook de gemeente Hollands Kroon hierbij te betrekken en om een bijdrage te vragen. 

Reageren via facebook