27.3 C
Medemblik
8 augustus 2020 22:46
Medemblik Actueel.

Pim Schipper kijkt terug op fantastisch NK-Sprint

pim schipperMedemblik –  Niet alle sporters zijn blij met brons, maar voor Pim Schipper was de derde plek op het KPN NK Sprint een grote prijs. “Ik heb een superweekend gehad. Ik heb allemaal goede races gereden, vooral de vierde.”

Op die vierde rit, de 1000 meter, verzekerde Schipper zich van het podium en daarmee mag hij zich klaarmaken voor het WK Sprint in Astana. Van tevoren was zijn naam door zijn concurrenten genoemd, maar zelf had hij niet durven nadenken over een mogelijk WK-ticket, verteld Pim aan de verslaggever van Schaatsen.nl 

In 2012 was Pim ook al eens te zien op een WK-Sprint, toen op het supersnelle ijs van Calcary in Canada, maar toen mochten er nog 4 schaatsers meedoen per land en niet zoals nu 3 startplaatsen. 

Gerard van Velde

Pim Schipper denkt dat hij zijn derde plek vooral te danken heeft aan trainer Gerard van Velde.  Als schaatser kan je geen betere coach treffen. Maar ook de overstap van de ploeg van Jack Orie naar Beslist.nl heeft met zijn goede presteren te maken. “De ploeg is goed, het klimaat binnen de ploeg is net iets anders en daar voel ik mij prima in thuis,” volgens Pim Schipper. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?