Ook Rafael van der Vaart steunt Nathaniëls Victory Foundation

vdvaartMedemblik – De wereldberoemde in Duitse dienst spelende voetballer Rafaël van der Vaart trekt zich het lot van Nathaniël en zijn lotgenootjes erg aan. Via zijn vader laat Rafaël weten dat hij voor de benefietavond op 25 januari aanstaande graag iets wil betekenen en heeft daarom de organisatie het volgende aangeboden. 

De hoogste bieder krijgt van Rafaël van der Vaart een geheel verzorgd weekend in Hamburg. Inclusief vliegtickets, hotel, kaarten voor de wedstrijd van HSV Hamburg waar Rafaël speelt.  Na het voorleesboek van Jan en Monique Smit is dit de zoveelste klapper die de organisatie binnen weet te halen voor de benefietavond. 

Stuur ook eens een kaartje

De organisatie achter de foundation krijgt ook regelmatig vragen van mensen waar zij een kaartje naar toe kunnen sturen om Nathaniël een hart onder de riem te steken.  Dat kan naar: 

  • Nathaniël Roggeveld
  • Emma kinderziekenhuis Afdeling oncologie F8 Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam
  • Of huisadres. Laak 25 1671 MP Medemblik

Doneren

Je kunt doneren op rekeningnummer NL22RABO0300604890 tnv Nathaniëls Victory Foundation.

Wat is neuroblastoom

Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Het onwillekeurige zenuwstelsel ontstaat uit de zogenaamde neurale lijst in het zich ontwikkelende embryo. Het groeit uiteindelijk uit tot zenuwvezel-grensstrengen die langs de wervelkolom lopen van de hals tot aan het staartbeen. Het merg van de bijnieren vormt ook onderdeel van het onwillekeurige zenuwstelsel. De bijniermerg produceert hormonen zoals adrenaline (stress hormoon) en adrenaline-achtige stoffen.

Neuroblastomen kunnen overal in het onwillekeurige zenuwstelsel ontstaan, met een voorkeur voor de bijnieren. Neuroblastomen ontstaan waarschijnlijk als gevolg van een fout in de orgaan-ontwikkeling van embryo en pasgeborene en behoren daarom tot de zogenaamde embryonale tumoren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.