Medemblik Actueel.

Algemeen

Jongerencentrum Everland Wognum in een nieuw jasje

Jongerencentrum Everland 2Wognum – Everland is nieuw. Van de bar tot aan de lichteffecten tot aan de toiletten zijn vrijwilligers aan de slag gegaan om een nieuw interieur te realiseren. Met giften van het Oranje Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Coöperatiefonds Rabobank West-Friesland en Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe is het resultaat dan ook grandioos geworden! Everland houdt een showcase op zondag 18 januari, van 15:00 tot 18:00, om het nieuwe Everland aan de wereld te laten zien.

De eerste ideeën voor een verbouwing zijn eigenlijk al in 2013 ontstaan. Klachten vanuit bezoekers over het verouderde interieur en vanuit vrijwilligers over achterhaalde apparatuur zijn hier de oorzaak van. Maar wat kan een jongerencentrum doen om een dergelijk project van de grond te krijgen? Inderdaad, er is hulp gezocht van buitenaf. Nadat de plannen concreet zijn gemaakt, zijn er verschillende fondsen aangeschreven om het project te financieren.

“We waren overweldigd nadat we te horen kregen dat verschillende fondsen geldbedragen toegezegd hebben aan ons project” zegt Brian Dekker, de huidige voorzitter van Everland. Initiatiefnemer en oud-voorzitter Yannick Nijsingh: “We zijn natuurlijk een groep jongeren, maar als een kind zo blij waren we. Daarna is het snel gegaan. Met de hulp van al onze vrijwilligers is het pand binnen no-time gestript en klaargemaakt.”

Na de voorbereidingen is alles weer opgebouwd. De bar en lambriseringen zijn op professionele wijze verbouwd met de hulp van interieurbedrijf Dexter en de nieuwe lichtinstallatie is verzorgd door Discovery Sound&Vision. Hiermee beschikt Everland nu over een inrichting waarmee het vele activiteiten kan ontplooien, voor alle doelgroepen!

18 Januari is er een open avond met borrel en muziek. Vanaf heden is Everland al weer open op vrijdag-, zondag- en woensdagavond met café-avonden. Word vrienden met JC Everland op Facebook om alle activiteiten en feesten in de gaten te houden!

Reageren via facebook