Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten Nederlands kampioene massastart dames

[adrotate group="2"]

schoutenAndijk – Met een magistrale eindsprint pakte Andijkse Irene Schouten het Nederlands Kampioenschap Mass Start voor dames tijdens het NK-sprint in Groningen. Op plaats 2 finishte ex-dorpsgenote Mariska Huisman die na dit seizoen de schaatsen aan de wilgen gaat hangen, en Manon Kamminga pakte de derde plaats.  Opvallend nog de zevende plaats voor Kelly Schouten uit Zwaagdijk-Oost. 

De NK massa-start stond voor de derde keer op het programma en telkens ging de 22-jarige Schouten met de eindzege aan de haal. Schouten stond dit seizoen in het wereldbekercircuit al vier keer op het podium bij de massastart. In Berlijn veroverde ze goud.

WK afstanden

De massastart staat half februari in Heerenveen voor de eerste keer op het programma bij de WK afstanden. Schouten mag namens Nederland rekenen op één van de twee startbewijzen. Mogelijk krijgt dit nieuwe onderdeel later ook een olympische status. 

Op de KPN NK sprint speelde Schouten een bijrol en eindigde zij buiten de top-10. “Het was eerst niet de bedoeling om NK sprint te rijden, maar na overleg met trainer Johan de Wit heb ik toch besloten te rijden”, aldus Schouten.

“Toen ik vanmorgen wakker werd had ik wel last van m’n benen, maar uiteindelijk win ik vrij gemakkelijk. Ik ben heel blij”, vertelde zij tegen de verslaggever van de NOS.  

 

Reageren via facebook