Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier – Zelfs het slechte weer hield ze niet tegen.

Abbekerk – Ondanks slecht weer kwamen 10 leden opgewekt binnen. De wedstrijdleider (de PC!) had een ieder ingedeeld naar zijn plaats in dit bestel en zonder morren werd daar in geschikt. We hebben op dit ogenblik nog 12 actieve leden en van die twaalf is er een makelaar, die de huizen niet aan kan slepen en de andere werkt volcontinue en hij zorgt dat Tata blijft roken. Zodoende zaten we met 10 man.

De eerste indeling was Toine Molenaar – Kees Haakman en dat is niet eerlijk want Toine heeft zich vast genesteld op plaats 1 en Kees staat op 8. Kees heeft nu 11 partijen verloren. Arnold Velthuis –  Lukas Boots is, ondanks het feit dat Lukas 467 punten heeft en Arnold 378, niet bij voorbaat te voorspellen. Wanneer Arnold zijn avond heeft speelt hij de sterren van de hemel en is zelfs Toine bang voor hem. Vanavond ging het tot het gaatje, dat wil zeggen, ook al lijkt de situatie hopeloos, we spelen door tot de laatste man, c.q. het laatste stuk. Uiteindelijk was de winst toch voor Lukas.

Klemens Schäffer – Dale Neijzing is in feite een ongelijke strijd, Klemens heeft 17 partijen gespeeld en Dale maar 10. Van die 17 heeft Klemens er 8 gewonnen en Dale maar 2. Dale verweerde zich kranig en bij de analyse achteraf bleek dat Dale er een remise uit had kunnen slepen, i.p.v. een nul.

Adrie Molenaar – Victor Groeneveld eindigde in een remise en dat had niet gemoeten, maar Adrie had een beter eindspel.

Jouke van Groningen – Theo Laan. Ook hier was de indeling niet eerlijk want Theo heeft 13 weken op de 1e plaats gestaan en staat nu op 3 en Jouke op 10. Desondanks kreeg Theo het niet cadeau, maar in het eindspel kwam er een mooie afwikkeling die de winst bij Theo bracht. Onderstaand de rangorde per 15 januari 2015.

De tussenstand tot nu toe: 

 1. Toine Molenaar                          484
 2. Lukas Boots                                    467
 3. Theo Laan                                      447
 4. Arnold Velthuis                              378
 5. Klemens Schäffer                           373
 6. Gerco Stapel                                  260
 7. Kees Haakman                                197
 8. Dale Neijzing                                 187
 9. Jouke van Groningen                       179
 10. Bas Hoepelman                              157
 11. Adrie Molenaar                              121
 12. Victor Groeneveld                         110

Voor een ieder die denkt “ik ben niet goed genoeg” hebben we wat mindere spelers en voor diegene die erg goed is hebben we toppers in huis. Er zijn zelfs 3 leden die ook in Aartswoud spelen, dus kwaliteit genoeg. Dit was een oproep om nieuwe leden te werven. Zie www.depionier.eu

Reageren via facebook