Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik gaat optreden tegen permanent bewoonde vakantiewoningen Opperdoes

Nieuwe inrichtingsschets en beeldkwaliteitsplan voor Recreatiepark Klein Giethoorn

Medemblik – De gemeente Medemblik gaat een last onder dwangsom verzenden aan 16 bewoners van bungalowpark De Brug in Opperdoes. Op 12 mei 2014 besloot de gemeente om de illegale bewoning niet langer toe te staan en de regels te gaan handhaven. De PWF probeerde nog een gedoogregeling te treffen maar ook dat liep op niets uit. 

[pullquote]Het opleggen van een last onder dwangsom is een tweede instrument om tot herstel van een met de wet strijdige situatie te komen of herhaling van een overtreding van de wet te voorkomen. Enkele gemeenten werken inmiddels ook met een preventieve dwangsom.[/pullquote]

Vanaf het moment dat de gemeente de teugels heeft aangetrokken zijn er van de 30 recreatiewoningen 11 recreatiewoningen niet meer permanent bewoond. De bewoners waren huurders om vanuit deze recreatiewoning naar hun werk elders te gaan, terwijl hun hoofdverblijf elders was.

Bij 1 woning is de permanente bewoning beëindigd, 2 woningen worden daadwerkelijk als recreatiewoning gebruikt en de overige bewoners van de resterende 16 permanent bewoonde recreatiewoningen kunnen binnenkort een ‘Last onder dwangsom’ verwachten van de gemeente Medemblik.

Dit dwangmiddel wordt uiterlijk 1 maart 2015 overhandigd aan de bewoners. De gemeente biedt een begunstigingstermijn aan die recht doet aan alle belangen. 

 

 

Reageren via facebook