Medemblik Actueel.

Politiek

VVD teleurgesteld over beperken lokale bedrijven bij aanbesteding DAN

danNibbixwoud – De VVD-fractie van Medemblik is zeer teleurgesteld dat West-Friese (regionale) bouwbedrijven niet konden inschrijven voor de bouw van multifunctioneel centrum de DAN in Nibbixwoud. Dit vanwege een door het bouwmanagementsbureau gestelde eis dat iedere gegadigde minimaal een sporthal van 1400 m2 (later bijgesteld naar 840 m2) in de laatste vijf jaar moest hebben gebouwd.

Regionale aannemers zijn boos, teleurgesteld en vinden de gang van zaken m.b.t. deze aanbesteding beschamend voor de gemeente Medemblik. Het inschakelen van regionale partijen als prioriteit is namelijk wel opgenomen in het aanbestedings en -inkoopbeleid van de gemeente. Raadslid Jack Stam: ‘Wat eerder is fout gegaan bij de aanbesteding van de Bloesem in Wognum is nu weer gebeurd. Door een onmogelijke eis worden goede bedrijven uitgeschakeld. Waarom is niet geleerd van fouten uit het verleden?’

De fractie heeft hierover schriftelijke vragen ingediend bij de wethouder. Wij willen ook weten waarom er niets is gedaan met de suggestie van de bedrijven om het woord sporthal te vermijden. Deze worden in de regio namelijk niet veel gebouwd, maar andere bouwwerken kunnen door aard en omvang ook een referentie zijn. Hier heeft de gemeente helaas niets mee gedaan. 

De VVD-fractie is het volkomen eens met de regionale bedrijven die boos en teleurgesteld zijn. Stam: ‘Wij wachten de beantwoording van de wethouder af om te bepalen wat we ermee gaan doen. Maar de aanbesteding is nu al niet meer terug te draaien. Heel erg jammer voor de lokale werkgelegenheid.’

Reageren via facebook