Medemblik Actueel.

Step in Time neemt groots afscheid tijdens eigen wedstrijd

Step in Time met Univers Minsk
Step in Time met Univers Minsk

Wervershoof – Afgelopen zaterdag waren meer dan duizend man publiek, dansers en officials getuige van een groots en emotioneel afscheid van het organiserende team Step in Time.

In een uitverkochte Sport- en Wellnesscenter De Dars in Wervershoof, streed het team nog een laatste maal in een loeispannende strijd voor de eindoverwinning tegen teams uit Nederland en Wit-Rusland. Voor de vijfde achtereenvolgende keer is het de Stichting Formatie Danssport Step in Time (SFDS) gelukt een prestatie van formaat neer te zetten met deze vlekkeloos verlopen, strak georganiseerde rankingwedstrijd.

Voor velen kwam het stoppen van Step in Time Formationteam als donderslag bij heldere hemel. Het team danste afgelopen zaterdag zwaar geëmotioneerd de laatste twee rondes van hun bestaan voor een eveneens geëmotioneerd publiek. Na de laatste ronde ontving het team een minutenlange en oorverdovend staande ovatie van al haar fans.

In 2006 startte het team als demogroep bij Dance Masters van der Linden. Wat er uit deze groep voortgekomen is, durfde niemand toentertijd te dromen. Dit jonge en ambitieuze team verscheen aan de start van het wedstrijdcircuit in 2008 en groeide de afgelopen jaren gestaag door naar zowel de nationale als internationale wereldtop.

Met het thema ‘Mary Poppins’ was Step in Time het “best debuterende team ooit” en won een maand later gelijk een grandprix wedstrijd in België. Vele successen volgden en het team bleef innoveren met nieuwe programma’s op onlogische momenten. Met ‘Magic of Love’ groeide het team verder en miste op één punt na de Nederlandse titel in 2010 en 2011.

Het echte succes stroomde binnen met het thema ‘Change’ op muziek van Michael Jackson. Het team behaalde in 2012 hiermee de WK finale. In 2013 werd het team Nederlands Kampioen en reisde het vervolgens de halve wereld over voor het WK in Rusland en de World Dancesport Games in Taiwan, waarbij op beide wedstrijden een vijfde plek werd behaald.

Step in Time
Step in Time

Met het achteraf toepasselijke thema ‘The Final Countdown’ heeft Step in Time ook in 2014 nog de Nederlandse titel op haar naam geschreven en heeft afgelopen zaterdag op de Step in Time Trophy afscheid genomen van het wedstrijdcircuit in een laatste spannende strijd. De nummer vijf van de wereld uit Wit-Rusland, Univers Minsk, had er een busreis van 28 uur voor over om deel te nemen en won glansrijk de finale. Step in Time eindigde op de derde plaats, vlak achter Dance Impression uit Hoorn.

In de Latin verschenen teams uit Nederland, België en Duitsland. Alle teams streden om de eerste plaats, maar in het bijzonder Double V en Dance Explosion. Na de finale bleek dat beide teams gelijk geëindigd waren, waardoor er een ‘dance-off’ gedanst moest worden. Double V ging er tóch met de eerste prijs vandoor en moest Dance Explosion genoegen nemen met het zilver.

De Stichting Formatie Danssport Step in Time had, na het enorme succes van de vorige edities, alles uit de kast gehaald om met dit jubilerende evenement en tevens de laatste Trophy, weer het grootste formatie dansevenement van het jaar neer te zetten. Twaalf formatieteams mochten hun kunsten vertonen aan een uitzinnig, voornamelijk West-Fries, publiek, dat volop genoot van dit unieke glitter- en glamourvolle dansspektakel.

Over vier weken is alweer de tweede formatiedanswedstrijd van het seizoen in Sportcentrum De Vredehof te Hoorn bij gastteam Double V. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.double-v.net.

Reageren via facebook