Nieuwe belastinginspecteur oorzaak 80.000 euro lagere opbrengst verkoop stadhuis Andijk

stadhuis andijkAndijk – Het klinkt misschien raar in de oren maar een nieuwe belastinginspecteur is er de oorzaak van dat Medemblik geen 800.000 euro maar 720.000 euro vangt voor de verkoop van het oude gemeentehuis in Andijk. Deze nieuwe belastinginspecteur heeft direct een nieuw regime ingevoerd waardoor Medemblik en de projectontwikkelaar veel meer BTW moeten gaan betalen over de verkoop van het oude stadhuis. .

Afgelopen december stelde de PvdA al een waslijst aan vragen richting het college omdat zij bepaald niet blij zijn met de 80.000 euro lagere opbrengst van het stadhuis in Andijk. De projectontwikkelaar heeft met de gemeente onderhandeld over de nieuwe verkoopprijs waarbij de projectontwikkelaar zelf het grootste deel van de BTW voor zijn rekening neemt, Medemblik neemt 80.000 euro voor haar rekening. 

1.3 miljoen

Het totale project bedraagt € 1.300.000,- aan investeringen. In het oude stadhuis van Andijk komen Appartementen. Projectontwikkelaar Botman Projectontwikkeling BV uit Wervershoof is al druk aan het werk om deze appartementen te realiseren.  Hoe het staat met de verkoop is onbekend. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.