Medemblik gaat voor uitbreiding jongerenwerk

Medemblik – Het jongerenwerk in Medemblik krijgt als het aan het college ligt een flinke boost. Het college ingestemt met een structuele uitbreiding van het jongeren voor 12 uur per week met ingang van 1 januari dit jaar. Door deze uitbreiding kan het jongerenwerk zich nog meer richten op de preventieve rol binnnen Medemblik. 

De taken van het jongerenwerk in Medemblik

Het jeugd- en jongerenwerk levert een bijdrage aan het veilig opgroeien van de jeugd tot zelfredzame, gezonde en maatschappelijk betrokken volwassenen.  De trefwoorden die de gemeente Medemblik zet bij het jongerenwerk zijn o.a: verbinden, stimuleren en singaleren en doorverwijzen. Deze trefwoorden zijn de leidsels voor de 3 jongerenwerkers die de gemeente Medemblik rijk is. 

De jongerenwerkers zijn te vinden in 1 van de 7 jeugdhonken die de gemeente Medemblik rijk is, De bunker (Abbeker), Down Under 42(Benningbroek), Everland(Wognum), JB Zwaagdijk, Missing(Medemblik) en het nieuwe jeugdhonk in Andijk. 

De jongerencentra worden door meerdere doelgroepen gebruikt (kinderen, tieners, jongeren en soms zelfs volwassenen) Exacte aantallen zijn lastig te achterhalen, dit is afhankelijk van de activiteiten die worden aan geboden en het aantal openstellingen. Open avonden trekken minder mensen als bv een groot feest. Maar duizenden jongeren in Medemblik bezoeken 1 of meerdere jongerencentra in de gemeente.

Als wij kijken naar bijvoorbeeld De Bunker in Abbekerk dan zijn daar ongeveer 2300 bezoekers geweest over 2014.  Waaruit blijkt dat de Jongerencentra een onmisbare plek voor de jeugd in de gemeente Medemblik is geworden.  

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.