Medemblik Actueel.

Fietslampjesactie bij tijdelijke afsluiting fietspad Hoorn-Wognum (Rijsdampad)

Schoolkinderen krijgen een fietslamp overhandigd.
Fietsende schooljeugd krijgen een fietslamp overhandigd. (Foto: Theo Annes / Medemblik Actueel ) 

Wognum – Vandaag organiseerde bouwbedrijf Heijmans een fietslampjesacties op het fietspad Rijsdampad, dat vanaf dit moment tijdelijk afgesloten wordt. Vanaf begin 2015 wordt een aantal fietspaden op de route Hoorn-Wognum tijdelijk afgesloten. Van 5 januari tot en met 1 mei wordt het fietspad Parallelweg afgesloten en van 12 januari tot en met 1 mei wordt het fietspad Rijsdampad tijdelijk afgesloten. De fietstunnel Rijsdampad onder de N302 blijft open.

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt bouwbedrijf Heijmans de komende jaren aan de realisatie van de N23 Westfrisiaweg. Hiervoor vinden al sinds september diverse voorbereidende werkzaamheden plaats. Als onderdeel van deze voorbereidingen wordt een aantal kabels en leidingen op de fietsroute Hoorn-Wognum verlegd. Hierdoor is het voor Heijmans noodzakelijk om de fietsroute over de Parallelweg tijdelijk af te sluiten. Ditzelfde geldt voor het fietspad Rijsdampad.

Omleiding

Heijmans zorgt voor een omleiding over de Kleine Zomerdijk. Ook legt het bouwbedrijf een nieuw, tijdelijk fietspad aan vanaf de Kleine Zomerdijk naar de fietstunnel Rijsdampad. Fietsers blijven daarmee gescheiden van het overige verkeer.

Veiligheid

De werkzaamheden vragen om aandacht voor de veiligheid van de fietsers. Heijmans zorgt daarom voor vooraankondigingsborden en omleidingsborden op de route. Het bouwbedrijf houdt gedurende het werk zeer goed rekening met de fietsers. Daarbij is het van belang dat de fietsers ook rekening houden met de bouwers en met elkaar. Bijvoorbeeld door de fietsverlichting in deze wintertijd goed op orde te hebben.

Fietslampjesactie

Om hier extra de aandacht op te richten, houdt Heijmans op de eerste dag van de afsluiting een speciale actie op het fietspad Rijsdampad, waar fietsers in grote aantallen langskomen. Op 12 januari staat Heijmans tussen 13 en 17 uur aan de Kleine Zomerdijk, op de afslag naar het alternatieve fietspad door het weiland (zie kaart). Het bouwbedrijf deelt fietslampjes uit en geeft extra informatie over de omleidingsroute en de veiligheid.

Doorkijk

De voorbereidende werkzaamheden voor de N23 Westfrisiaweg duren tot in de zomer van 2015. Daarna start de daadwerkelijke uitvoering. In verband met de opwaardering en aanleg van de N23 Westfrisiaweg worden ook diverse nieuwe fietstunnels en fietsroutes aangelegd. Dit duurt tot half 2017. Uitgangspunt van de werkzaamheden is dat fietsers hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Meer informatie?

Zie www.n23westfrisiaweg.nl. Natuurlijk kun je ook altijd onderstaande gegevens gebruiken om mij te bellen of mailen.

Reageren via facebook