11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:16
Medemblik Actueel.

15 jaar WonenPlus in Andijk.

wonenplusAndijk – WonenPlus bestaat al 15 jaar in Andijk. Dit hebben wij kort geleden met een heerlijk etentje gevierd in het dorpshuis. Hierbij hebben wij ook afscheid genomen van mw. J. Klumpenhouwer na 15 jaar trouwe dienst aan WonenPlus Andijk. Zij is dus vanaf het 1e uur betrokken geweest bij WonenPlus en zo leuk kan het dus zijn om vrijwilligerswerk te doen!

Het gemeenteloket gaat weg aan de Kleingouw  en dit is verwarrend misschien voor WonenPlus abonnees. Maar voorlopig blijft WonenPlus  vanuit  deze locatie wel werken, dus wij blijven!

WonenPlus is een organisatie welke al jarenlang zijn diensten aanbiedt in Andijk. WonenPlus is voor mensen van 65 jaar en ouder, chronisch zieken en mensen met een beperking. De leeftijdsgroep is dus breed,  van jong tot oud zijn wij actief aan het werk.  In diverse dorpen hebben wij Servicepunten van WonenPlus dus dichtbij huis en bijna iedere ochtend geopend. WonenPlus is een ‘gouden formule’ en werkt al jaren in uw dorp. Wij bieden diensten aan omdat u er niet meer toe in staat bent of een tijdelijke hulp nodig heeft en wel zelfstandig wilt blijven wonen.  

Het bieden van diensten

Het zijn diensten om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen of persoonlijke ondersteuning aanbieden. Een kleine opsomming van ons dienstenaanbod, kleine tuinklussen, kleine onderhoudsreparaties, administratieve ondersteuning, belastingpapieren, vriendschappelijk huisbezoek, samen winkelen, het ontlasten  van de mantelzorger dus een vorm van een oppas, vervoer, computerhulp. Voor enkele diensten wordt nog een kleine bijdrage gevraagd bijvoorbeeld een tuinklusje kost € 3,50 per klus.

Een grote groep vrijwilligers staat klaar om deze diensten aan te bieden en doen dit met veel plezier. Want iets doen en dus betekenen voor een ander is mooi vrijwilligerswerk. De WonenPlus abonnee is blij dat er  een dienst wordt aangeboden  welke hij/zij niet meer kan uitvoeren of contact heeft met een vrijwilliger voor een luisterend oor, kopje koffie, wandeling etc. Het is dus voor beide partijen, de hulpvrager en de hulpverlener een positieve gebeurtenis en dit is een prachtige formule.

Veel Abonnees

Wij hebben een groot  abonnee bestand en lang niet iedereen maakt nog gebruik van onze diensten omdat het nog niet nodig is want men kan alles nog zelf doen.  Hiernaast is er een groep abonnees welke met enige regelmaat diensten van ons afneemt, een boodschap doen , koffie drinken en een praatje,  een tuintje  bijwerken zodat het weer netjes is, etc.  Ons aanbod ‘vervoer’ is ook een veel gevraagde dienst, mensen die bijv. naar het ziekenhuis moeten of op bezoek willen gaan bij vrienden. Wij hebben chauffeurs die korte maar ook langere ritten willen maken hierbij betaalt men een km vergoeding aan de chauffeur.

Men kan lid worden van WonenPlus voor € 15,05 per jaar en voor dit bedrag is er de mogelijkheid om diensten van ons af te nemen. Huurt u een woning van Het Grootslag/De Woonschakel  dan kost het € 7,50. WonenPlus de Sociale kracht in uw dorp!
 
Wilt u ook lid worden of vrijwilligerswerk doen?
Servicepunt van WonenPlus Andijk , Kleingouw 2, Andijk. T 0228-597487
Openingstijden: alle werkdagen behalve de donderdag van 9.00-10.30 uur.
Voor meer informatie, WonenPlus – Stichting de Wering, T 088-0075140 – vragen naar Hennie Dijkstra of via de email: h.dijkstra@stichtingdewering.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?