Westfriesgasthuis en gezamenlijke zorgaanbieders van verpleging en verzorging thuis sluiten convenant

Boven v.l.n.r. Sandra de Wit-van Meekeren (Wijkverpleegkundige Buurtzorg), Carien Peetoom (Directeur ZorgHulp Westfriesland), Angelique Schuitemaker (waarnemend directeur Omring Thuiszorg), Iris van Bennekom (Directeur Wilgaerden Ouderenzorg), Tineke Scholte (Wijkverpleegkundige Buurtzorg) Onder v.l.n.r. Bianca Rijnders (unithoofd Transferbureau Westfriesgasthuis) en Margreet Roet (Transferverpleegkundige Westfriesgasthuis)

Regionieuws – Het kabinet wil in 2015 de langdurige zorg hervormen. Mensen die thuis verpleging en verzorging nodig hebben, krijgen die voortaan niet meer via de AWBZ maar via de zorgverzekering. Dat betekent onder andere dat de wijkverpleegkundige een belangrijkere rol krijgt in de langdurige zorg aan huis.

Vanaf 2015 bekijkt de wijkverpleegkundige samen met de patiënt wat die aan verpleging en verzorging nodig heeft om langer thuis te kunnen blijven wonen. De wijkverpleegkundige coördineert vervolgens deze zorg rondom de patiënt.

Een fors aantal mensen die thuis zorg nodig hebben, komen net uit het ziekenhuis of zijn daar onder behandeling. Omdat het belangrijk is dat zij met de juiste informatie, zorg en middelen het ziekenhuis verlaten is het Westfriesgasthuis samen met de gezamenlijke West-Friese zorgaanbieders van verpleging en verzorging thuis, Buurtzorg, Omring, Wilgaerden en Stichting Zorghulp Westfriesland, een convenant aangegaan. Met als doel ervoor te zorgen dat de patiënt die het ziekenhuis verlaat en medische hulp nodig heeft, op het juiste moment de juiste zorg ontvangt en niet langer dan noodzakelijk in het ziekenhuis hoeft te blijven. “Met dit initiatief zorgen wij er gezamenlijk voor dat de patiënt die thuiszorg nodig heeft veilig het ziekenhuis kan verlaten”, aldus Bianca Rijnders, namens het Westfriesgasthuis.

Op de foto: Boven v.l.n.r. Sandra de Wit-van Meekeren (Wijkverpleegkundige Buurtzorg), Carien Peetoom (Directeur ZorgHulp Westfriesland), Angelique Schuitemaker (waarnemend directeur Omring Thuiszorg), Iris van Bennekom (Directeur Wilgaerden Ouderenzorg), Tineke Scholte (Wijkverpleegkundige Buurtzorg)

Onder v.l.n.r. Bianca Rijnders (unithoofd Transferbureau Westfriesgasthuis) en Margreet Roet (Transferverpleegkundige Westfriesgasthuis)

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.