Rob Hartog naar EK Superstock 600 met MTM Kawasaki

rob hartogAbbekerk – Na het behalen van het Nederlands Kampioenschap in de Dutch Supersport klasse maakt Rob Hartog het komende seizoen de overstap naar het Europees Kampioenschap Superstock 600. De Abbekerker is tot overeenstemming gekomen met Kawasaki en het MtM Racing Team via Rob Vennegoor van RT Racing Support. Dit betekend dat er een einde komt aan de jarenlange samenwerking met NIWA Motorservice en Nimag-Suzuki waarvoor Rob uitkwam sinds het begin van zijn wegracecarrière in 2011. Dit bleek een succesvolle samenwerking, met maar liefst twee kampioenschappen en een vice-kampioenschap in de afgelopen vier jaar.

Hartog heeft reeds deelgenomen aan races in het EK Superstock 600, dit bleef echter bij een wildcard. Het afgelopen jaar verraste hij vriend en vijand door op een vierde plaats te eindigen tijdens de race in Assen. Een logische volgende stap zou dan ook zijn om een permanente startplek te verwerven in deze klasse. Kawasaki Europe ziet Rob als een aanvulling binnen het MtM Racing Team en kunnen deze droom dan ook verwezenlijken. Het Open Nederlands Kampioenschap zal het team niet helemaal links laten liggen. Het plan is om tijdens zeven ONK races van start te gaan.

Rob: “We hebben de afgelopen jaren iets heel moois opgebouwd wat een goede basis bleek te zijn met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap in 2014. We zijn ambitieus en hebben ons de afgelopen tijd georiënteerd over wat de mogelijkheden zijn om ons verder te ontplooien, op internationaal niveau. Dit bleek binnen onze huidige structuur niet mogelijk. Wij zijn iedereen die ons heeft geholpen aan de successen van afgelopen jaren onwijs dankbaar voor hun bijdrage. In het bijzonder Nico Wagenaar, NIMAG B.V. en Dunlop. Ik ben ook van mening dat soms een grote verandering een positief effect kan hebben op de prestaties. Daarom voelt deze stap als een juiste en ben ik erg blij dat Kawasaki en MtM op ons pad gekomen is. Ik dank Henk Salomons en Ludo van der Veken voor het in ons gestelde vertrouwen en al onze sponsors en fanclub die dit mogelijk maken, ik zal er alles aan doen om dit om te zetten in goede resultaten komend seizoen!”

Het EK Superstock 600 bestaat uit zeven evenementen in Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk en Nederland en zal worden afgetrapt op 12 april in Aragon. Eind maart zal Rob de Kawasaki ZX-6R kunnen leren kennen tijdens een voorjaarstest in Portugal en Spanje.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.