Medemblik Actueel.

Regionieuws

Nieuwjaarsmarkt Stichting Leergeld goed voor € 380,-

leergeldRegionieuws – De vijf scholen van Stichting Leerzaam organiseerden afgelopen maandag een nieuwjaarsmarkt voor de 240 docenten en medewerkers op de Praktijkschool West-Friesland in Hoorn. 

In plaats van een kerstpakket konden de medewerkers zelf een leuk pakket samenstellen. Iedere medewerker kreeg 35 muntjes, waarde € 35,- om te shoppen langs de diverse marktkramen die daar waren opgesteld. Ook Leergeld was als het enige goede doel paraat, zodat de collega’s daar ook een donatie aan konden doen. En dat is royaal gebeurt. In totaal is  € 380,- opgehaald. Een mooi begin van 2015!

*Onder Stichting Leerzaam vallen sinds 1 augustus 2014 de volgende scholen: Praktijkschool West-Friesland, vestigingen Hoorn en Stede Broec, De Stormvogel en de Basisscholen De Eenhoorn en De Piramide.

Dit is leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leergeld Hoorn e.o. is 26 april 2006 opgericht. De Stichting is operationeel sinds 1 september 2007 na een grondige voorbereiding. Inmiddels is stichting Leergeld Hoorn officieel stichting Leergeld Westfriesland geworden.

Denkt u dat uw kind ook in aanmerking komt ondersteuning door Stichting Leergeld, dan kunt u op de website een aanvraag indienen

Reageren via facebook