Oud Polenhotel Vooreiland Medemblik wordt geveild in opdracht bank

Medemblik – Er lijkt dan nu toch een definitief einde te komen aan het gedoe rondom het ‘Polenhotel’ aan het Vooreiland in Medemblik. Op 16 februari aanstaande wordt in opdracht van de hypotheekvertrekker het pand openbaar verkocht via een veiling.

Een verleden van veel ruzies

Voor het een ‘Polenhotel’ werd was het pand o.a. ingebruik als Chinees restaurant waar vele Medemblikkers tot grote tevredenheid kwamen eten. Eigenlijk direct vanaf het begin dat het een ‘Polenhotel’ werd was de relatie met de buurt zwaar verziekt.. Overlast door straalbezopen bewoners van het hotel, die buiten hun behoeftes deden, flessen met drank in de tuinen van de buren gooiden en overal hun sigaretten lieten vallen behalve op de plaats waar het hoort. 

In maart 2011 kwamen wij al met het bericht dat de eigenaar het pand te koop had gezet inclusief de bewoners. Hij wilde er eigenlijk wel zo snel mogelijk vanaf.  In 2013 wilde het college van Medemblik nog medewerking verlenen aan het plan van de eigenaar om alleen met het hotel/pension verder te gaan en het restaurant gedeelte sluiten. Dit stuitte bij de buurtbewoners en bij o.a de voormalige fractie van PWF/GL op felle tegenstand. 

Afgelopen september kwam dan het bericht naar buiten dat 1 van de buren een rechtzaak had aangespannen tegen de eigenaar van het pand. De zaak was aangespannen door Paul Stoffer. Hij woont sinds een jaar naast het pand dat al ruim drie jaar leeg staat en waarvoor hij zich volgens de gemeente vooral geen zorgen hoefde te maken. Stoffer: “En toen ik ging tekenen voor het huis, bleek dat een aanvraag was gedaan voor een pension.”

De buurt maakte zich zorgen voor een herhaling van zetten en heeft al jaren ruzie met de eigenaar van het pand; Marc Kok. Die zegt in een reactie dat de overlast zwaar wordt overtrokken door de buren: “Ik heb bovendien bij een vorige zitting mijn excuses aangeboden.” Kok garandeert dat er duidelijk afspraken komen over de opvang van Oosteuropese werknemers.

Er is al interesse getoond door een partij die het pand wil overnemen.  Mede omdat ook de bestemming horeca blijft. 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.