Medemblik Actueel.

Algemeen

Veel klachten over glasbak Deen Medemblik

Medemblik – Veel bezoekers van de Deen in Medemblik klaagden de afgelopen dagen steen en been over de puinhoop bij de glasbak die Deen heeft geplaatst na het verwijderen van de HVC-glasbakken. In een ruime straal om de container lagen glasscherven en kapotte flessen. Van meerdere mensen kregen wij een email waarin zij hun beklag doen over de puinhoop en het te laat legen van de glasbak door Deen.  

Het weghalen van de ondergrondse glascontainers door HVC was al een doorn in het oog van de Medemblikker en het is er niet beter op geworden nu het vooral direct na nieuwjaar de flessen tot ver buiten de container lagen. 

De ondergrondse containers moesten verdwijnen vanwege het gevaar op ongevallen tijdens het legen van deze containers. Mensen lopen niet alleen rond de vrachtwagen maar zelfs onder de bak door tijdens het legen. Medewerkers van HVC gaven aan dat dit niet prettig werkt en gevaarlijk kan zijn. Als er iets mis gaat met de kabel of de bak is de kans op menselijk letsel groot. Hierop besloot het HVC de containers te verplaatsen naar het industrieterrein voor Medistad maar daar staan ze vrijwel nutteloos omdat niemand daar heen gaat. 

Vorig jaar kwamen wij met het bericht dat de ondergrondse glascontainers weer terug zouden komen op de plaats waar ze eerst stonden, later bleek dat Deen Medemblik dit wel graag wilde maar het hoofdkantoor in Hoorn hier tegen was. Als oplossing voor het glasbakken probleem heeft de gemeente Medemblik de firma Conyplex nu bereidt gevonden om een strook grond tussen Conyplex en het parkeerplaats van Deen in Medemblik beschikbaar te stellen om daar de glasbakken te kunnen plaatsen. 

Wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk. 

 

Reageren via facebook