Politie stapt over op landelijke systemen

Nederland – Op maandag 5 januari stapt de politie van 27 regionale versies van personeelssystemen over op één landelijke versie. Alle politiemedewerkers kunnen dan de meeste personeelszaken online regelen. Dit breidt zich in de loop van het jaar verder uit. Dit besluit nam de korpsleiding vrijdag 2 januari nadat de vele positieve testresultaten hiertoe aanleiding gaven.

Met de overgang naar de landelijke systemen heeft de politie weer een grote stap gezet in de vorming van één korps. Het maakt gegevens beter uitwisselbaar, de kosten van beheer en onderhoud zijn lager en dankzij een nieuw en modern personeelssysteem hebben agenten minder papierwerk.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.