15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 19:07
Medemblik Actueel.

update – Onderzoek brand boerderij Nico V. nu pas van start

Politie zoekt met een speurhond naar verdachte sporen.
Politie zoekt met een speurhond naar verdachte sporen. (Foto: Theo Annes/Medemblik Actueel)

Regio – Het is vrijwel zeker dat de brand die de miljoenen boerderij van top-crimineel Nico V. tot de grond toe deed afbranden is aangestoken. Diverse getuigen maakten melding over 2 jongens op een motor die iets naar binnengooiden. 

Maar door tijdgebrek kan de politie pas vandaag beginnen met het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand.  Tegen de Telegraaf vertelt de woordvoerder dat er simpel weg geen tijd was om eerder te beginnen.  Gebrek aan mankracht tijdens de jaarwisseling is hier de oorzaak van. 

Het is ook onduidelijk waar V. en zijn familie leden de dagen na de brand hebben doorgebracht en of ze politiebewaking hebben gekregen.  Ook moet worden onderzocht of er een verband is tussen de brand in de boerderij en de 2 uitgebrande voertuigen die enkele uren later werden gevonden in Zwaag.  Opvallend detail is ook dat de boerderij een week voor de brand na 2 jaar uit de verkoop werd gehaald. 

Nico V. is een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Nico V. wordt door het O.M verdacht van medeplichtigheid op de moord van diverse Amsterdamse criminelen zoals Cor van Hout.  Nico V. heeft wel 10 jaar celstraf gekregen voor een koelbloedige moord in café de Volendammer in Hoorn. Waar hij zonder pardon iemand een pistool tegen het hoofd zette en de trekker overhaalde. 

Update: De politie is met een speurhond aan het zoeken naar verdachte sporen en naar sporen die kunnen leiden naar de mogelijke dader(s) 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?