Medemblik wil verdere kostenverlaging bij sportverenigingen.

Medemblik – Op 14 december 2014 hebben de fractievoorzitters en het college een brief gekregen van de voetbalverenigingen in onze gemeente. Bij hen leeft zorg over de bezuiniging op groene sportvelden en de duur van het traject.

In een reactie op vragen van GemeenteBelangen naar aanleiding van deze brief reageert het college dat zij een deel van deze bezuinigingen gaat halen bij oa. de personeelkosten maar ook bij onderhoud en gaat het college kijken naar de verzekeringspremies.  

Maar ook de verenigingen zelf moeten aan de bak vertelt wethouder Joset Fit.. ,, Het is de bedoeling dat er een overgangsperiode gaat komen om deze bezuinigingen te realiseren. Er komt vanuit het rijk veel minder geld binnen en daarom moet bij iedereen de riem 1 of 2 gaatjes strakker worden getrokken.  

Medemblik heeft speciaal voor dit soort bezuinigingen een crowdfunding project opgezet, waardoor samen met de getroffen verenigingen en de gemeente bedrijven worden benaderd om sponsor te worden.  

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.