15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:58
Medemblik Actueel.

Het Oogfonds voor het dragen van een vuurwerkbril. (video)

Regio – Zo’n 20 mensen raakten vorig jaar een oog kwijt door vuurwerk. Een kleine 250 mensen hebben blijvende oogschade opgelopen. Daarom pleit het Oogfonds voor het dragen van een vuurwerkbril.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Een vuurwerkbril kan je aanschaffen bij een ziekenhuis, opticien of vuurwerkhandel. De kosten zijn laag en soms is de bril zelfs gratis. Vooral jongeren zijn het slachtoffer van vuurwerk, maar juist zij vinden de bril soms vervelend of niet erg cool.

“Maar”, zegt oogarts Sortomme van het Westfriesgasthuis in Hoorn, “Stukjes kruit uit ogen halen of een heel oog verwijderen is niet fijn.” Kijk naar een reportage bij het Hoornse ziekenhuis en bij een vuurwerkhandel in Hoorn:

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?