De Actieve Senioren Medemblik

Computerles bij De actieve Senioren
Computerles bij De actieve Senioren

Medemblik – De Actieve Senioren in Medemblik (DAS) is een stichting die zich inzet voor de vijftigplussers in de gemeente Medemblik.  De Stichting is opgericht in 2005 en dus al negen jaar werkzaam. Het doel van de Stichting DAS werd  bij de oprichting in 2005 als volgt omschreven: -De Stichting heeft ten doel het organiseren van sportieve, culturele en educatieve activiteiten ten behoeve van Senioren, woonachtig in de gemeente Medemblik. De Stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten. 

Dus het doel van de Stichting is de maatschappelijke participatie te verhogen en daarmee een sociaal isolement te doorbreken dan wel te voorkomen. Op basis van de wensen en mogelijkheden in de gemeente Medemblik werd daar iets mee gedaan.

Algauw resulteerde dat in tal van activiteiten. Voorbeelden daarvan zijn: Tafeltennis, Tai Chi, Koersbal, Computerles, Volleybal, Volksdansen, Engelse les, Schilderen, Senioren Gym, Galmsport, Wenskaarten maken, Klaverjassen, Zwemmen en Bowlen. En natuurlijk de gelegenheid om “gewoon” gezellig samen te zijn. Twee van deze activiteiten werden bezocht en zo waren we er getuige van dat bij de computerles de deelnemers leerden hoe je een aansprekende advertentie maakt op de computer. Bij de tekenles waren de deelnemers geconcentreerd bezig met het maken van een stilleven. Al voornoemde activiteiten zijn er wekelijks, van maandag tot vrijdag, en er is dus keuze genoeg.

De Stichting DAS houdt zich voornamelijk bezig met het op afstand aansturen van deze activiteiten. Veel van deze activiteiten vinden plaats in het verenigingsgebouw  “Sint Pieter”. Maar ook de sporthal “De Muiter” wordt gebruikt en natuurlijk het zwembad. En zo is er elke dag wel wat te doen en de activiteiten worden dan ook goed bezocht, maar nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom.

Wie het leuk lijkt om samen met leeftijdgenoten (55+) te sporten, te schilderen, te klaverjassen of één van de andere activiteiten te doen kan informatie opvragen bij de volgende personen: Lia Bot (0227-542445), Niek Hogendijk (0227-5484410 of Paul Stam (0227-543195). Nogmaals , u bent van harte welkom.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.