16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 11:26
Medemblik Actueel.

Trainingsprogramma brandweerduikers West-Friesland uitgesteld

Regio – Het onderzoek naar het fatale duikongeluk in Koedijk, waar brandweerduiker John Impink bij om het leven kwam, is flink vertraagd. Dat laat de Inspectie Veiligheid & Justitie weten.

Het rapport zou eind december van dit jaar worden gepresenteerd. Nu blijkt dat de inspectie meer tijd nodig heeft om tot een zorgvuldig eindrapport te komen. Zoals het er nu naar uitziet wordt het rapport in februari openbaar gemaakt,schrijft onze nieuwspartner RTV NH. 

Het trainingsprogramma om brandweerduikers weer tot het juiste niveau op te leiden is nu uitgesteld. De uitkomsten van het rapport van Veiligheid & Justitie worden afgewacht.

Afgelopen augustus schreven wij al over het failliet van de brandweer en de Veiligheidsregio. Een miljoenen slurpende instantie dit tot op heden alleen maar extra geld blijkt te kosten. En waar steden als Medemblik en Enkhuizen, gevestigde zeilsport- en zeiltoerismesteden geen eigen brandweerduikers hebben maar bij een waterongeval een beroep moeten doen op de brandweerduikers van Hoorn. En dat als elke minuut extra een minuut te veel is. 

Meer over de Veiligheidsregio in ons dossier over de Veiligheidsregio

Reageren via facebook