17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:21
Medemblik Actueel.

Kans op vuurwerksmog tijdens oudjaarsnacht.

Foto: Jowin Boerboom
Foto: Jowin Boerboom

Regio – Mensen die last hebben van hun luchtwegen, ouderen en mensen met hart- en vaatziekten kunnen in verband met smog beter binnen blijven in de eerste uren van 2015. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht in de eerste uren na middernacht veel luchtverontreiniging doordat er veel vuurwerk wordt afgestoken.

Vuurwerk brengt een boel stof in de lucht. Samen met andere luchtverontreiniging kan dat leiden tot bijvoorbeeld astma-aanvallen, benauwdheid en hoesten. Naast binnenblijven is ook het vermijden van lichamelijke inspanning een mogelijkheid om klachten zo veel mogelijk te voorkomen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?