18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 20:15
Medemblik Actueel.

Politie zet warmtecamera in om gevluchte man te vinden

BENNINGBROEK Op de A7 bij Benningbroek is woensdagavond een man het weiland ingevlucht na een aanrijding. De man reed zonder licht op de snelweg. Hij botste met zijn auto tegen die van een andere automobilist, die hem met lichtsignalen probeerde te waarschuwen, zegt de politie. Het incident gebeurde rond half negen.

Helikopter

De botsing is vermoedelijk met opzet veroorzaakt door de bestuurder die zonder licht reed. Na de aanrijding vluchtte de verdachte het weiland in. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt patrouilleerde, was snel op de plaats van het ongeluk. Via een warmtebeeldcamera zagen agenten de man in het gras liggen en kon hij worden aangehouden.

De bestuurder die de verdachte waarschuwde, is met de schrik vrijgekomen. Niemand raakte gewond en de beide auto’s zijn later op de avond van de weg verwijderd. De politie onderzoekt waarom de man zonder licht reed en wegvluchtte.

Reageren via facebook