Weerbericht Medemblik – op naar de winter?

24122014

Medemblik – Het uitermate zachte winterweer laten we vandaag achter ons. Een regengebied trekt over het land, waarna we in koudere lucht terecht komen. Morgen, Eerste Kerstdag trekken buien met kans op onweer en korrelhagel over het land. Tweede Kerstdag begint met lichte vorst en zijn er zonnige perioden. Zaterdag wordt een onstuimige dag met kans op sneeuw.

Vanochtend is het bewolkt en valt af en toe regen. Er staat een vrij krachtige tot harde (6-7 Bft.) zuidwestenwind en het is circa 10 graden. Vanmiddag breekt de zon door.  De wind draait naar het westen tot noordwesten en blijft het stevig doorblazen. 

Vanavond krijgen wij te maken met buien vanaf zee. De westelijke wind blijft doorstaan en de temperatuur zakt naar 5 graden

Morgen is het onstuimig met een stevige westenwind en komen er buien. Bij de buien is ook kans op winterse (korrel)hagel en een klap onweer. Tussen de buien door schijnt de zon en is het een graad of 8. Tijdens een stevige bui zakt de temperatuur naar circa 3 graden.

Morgenavond nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af en in de nacht is het droog. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt. 

Tweede Kerstdag start fris, droog en vrij zonnig. Vanuit het westen neemt overdag de bewolking toe en ook steekt in de middag een stevige zuidenwind op. Het wordt circa 6 graden en in de avond volgt vanuit het westen regen. 

Zaterdag wordt een natte dag en zeer onstuimige dag. Een depressie koerst mogelijk precies met kern van noordwest naar zuidoost over onze regio. De neerslag valt aanvankelijk overal als regen, maar kan later op de dag overgaan in (natte) sneeuw. De temperatuurverwachting is behoorlijk onzeker. Mogelijk is het ’s ochtends vroeg 4-7 graden, maar eind van de middag amper boven nul.

De rest van het jaar lijkt licht winters te worden met overdag een paar graden boven het vriespunt en in de nachten veelal lichte vorst. Daarbij wordt niet al te veel neerslag verwacht, maar als er iets valt is de kans op (natte) sneeuw groot.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.