Start ‘Ogen en oren’ team Wognum voor inbraakpreventie

Locoburgemeester Harry Nederpelt, wijkagent Pieter Ootes en het ‘ogen en oren’ team Wognum herkenbaar aan de gele hesjes met de vermelding ‘ogen en oren’.

Medemblik – Negen inwoners van de kern Wognum hebben het ‘ogen en oren team’ opgericht voor inbraakpreventie. Als antwoord op de stijging van het aantal woninginbraken. Maandagavond 22 december jl. is het team officieel van start gegaan. Locoburgemeester Harry Nederpelt overhandigde namens de gemeente de hesjes waarmee het team herkenbaar is. Wijkagent Pieter Ootes gaf nog een instructie en vervolgens zijn ze met elkaar de wijk ingegaan.

Het ogen en oren team loopt met regelmaat rondes door de wijk en controleert daarmee extra op inbrekers. Ook controleren ze inbraakgevoelige plekken en wijzen mensen op de risico’s. Zijn mensen niet thuis dan gooien ze een flyer in de bus met een waarschuwing waar bewoners op kunnen letten, bijvoorbeeld een lichtje aan en de ramen sluiten als ze niet thuis zijn.

Wijkagent

Het ogen en oren team is herkenbaar aan gele hesjes met de vermelding ‘ogen en oren’. De wijkagent Pieter Ootes heeft de inwoners gemotiveerd voor dit project. Ook heeft hij een instructie gegeven waarop het team kan letten. De gemeente Medemblik heeft de vrijwilligers gefaciliteerd met hesjes, zaklampen en flyers. Een mooie samenwerking tussen inwoners, politie en gemeente.

Andijk

Niet alleen in Wognum bestaat een ‘ogen en oren’ team. Ook in Andijk is een team van betrokken inwoners actief om woninginbraken tegen te gaan. Zij rijden door Andijk, zodra er weer een stijging is van het aantal woninginbraken. Alleen samen kunnen wij het aantal woninginbraken doen dalen.

Wees alert

Uiteraard kan iedere inwoner helpen door extra alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u iets verdachts? Bel dan met de politie via 0900-8844 bij geen spoed of met 112 bij spoed.

Samen maken we Wognum veiliger!