Medemblik Actueel.

Hoog niveau musici en acts tijdens kerstgala Stichting Leergeld

 

leergeld

West-Friesland barst van het talent. Wat een hoog niveau musici. Te veel om op te noemen… En de pony Luuk van Anne Peetoom kan echt trompet spelen. Voetbaltalenten Ricky en Sontje schoten buitengewoon veel ballen in de wasmachine. Misschien wel dankzij de aanwijzingen van burgemeester Onno van Veldhuizen.

Dit is leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leergeld Hoorn e.o. is 26 april 2006 opgericht. De Stichting is operationeel sinds 1 september 2007 na een grondige voorbereiding. Inmiddels is stichting Leergeld Hoorn officieel stichting Leergeld Westfriesland geworden.

Reageren via facebook