Henk de Jong wint vierde klas bandstoten Onderdijk

Henk de Jong, winnaar districtsfinale vierde klas bandstoten. (Foto: aangeleverd)

ONDERDIJK – Biljartvereniging de Opkomst verzorgde afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag de districtsfinale vierde klas bandstoten in café De Welkomst in Onderdijk. Arie Jong nam de wedstrijdleiding op zich en gaf dat de laatste avond over aan Antoon Haakman.

Alles verliep volgens plan en zaterdagavond werden de laatste partijen gespeeld. Ton Leijen en Sjaak Timmerman speelde om de 7e en 8e plaats. Marcel Sijm en Maarten Kuil streden om de 5e en 6e plaats. Joyce Haakman en Pim Uitentuis biljartten om de 3e en 4e plaats en de kampioenenstrijd ging tussen Henk de Jong en Rien Bakker.

Rien had nog enigszins kans op de eerste plaats, maar Henk toonde zich het hele toernooi de allersterkste. Met een serie van 20 caramboles in een partij ervoor, liet hij even zien hoe bandstoten moest.

Uitslag: 1. Henk de Jong – 12 matchpunten – gemiddelde van 1,834 en een hoogste serie van 20; 2. Rien Bakker – 8 – 1,694 – 12; 3. Pim Uitentuis – 8 – 1,385 – 11; 4. Joyce Haakman – 6 -1,387 – 9; 5. Marcel Sijm – 6 – 1,339 -9; 6. Maarten Kuil – 6 – 1,300 – 8; 7. Ton Leijen 6 – 1,220 – 10 en 8. Sjaak Timmerman – 4 – 1,240 -10.
Henk en Rien mogen naar de gewestelijke finale van 30 januari tot en met 1 februari in Den Helder. Wie daar wint mag naar de nationale finale van 13 tot en met 15 maart in Leusden.

Via: Rodi Media

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.