Oogartsen Westfriesgasthuis gaan voor nul blinde ogen door vuurwerk

Oogartsen met vuurwerkbrillen
Oogartsen met vuurwerkbrillen

Regio – Ook dit jaar willen de oogartsen van het Westfriesgasthuis het risico op oogletsel door vuurwerk weer onder de aandacht brengen. Het opzetten van een vuurwerkbril bij het afsteken van (of kijken naar) vuurwerk, is van essentieel belang.

Het dragen van een vuurwerkbril door kinderen én ouders moet net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel. Ook op de afdeling Oogheelkunde van het Westfriesgasthuis worden daarom de vuurwerkbrillen verkocht. Er zijn kindermodellen en brillen voor volwassenen.

Krista Boerlage-Lassche, unithoofd van de afdeling Oogheelkunde in Het Westfriesgasthuis: “Als je één of beide ogen verliest, dan heeft dat vaak verregaande gevolgen voor je werk en je toekomst. Het dragen van een beschermende vuurwerkbril is daarom heel belangrijk. Mijn kinderen gaan op oudjaarsavond niet naar buiten zonder vuurwerkbril.”

De partijen die zich hard maken voor ‘nul blinde ogen door vuurwerk’ zijn het Oogfonds, Het Oogziekenhuis Rotterdam, de Nederlandse Unie voor Optiekbedrijven (NUVO), het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), Vuurwerkpreventie, Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.