26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 12:42
Medemblik Actueel.

Nieuwe uniformen agenten op straat

politie uniformRegio – Agenten in Noord-Holland, die werkzaam zijn op straat, zijn voortaan te zien in een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform.

Korpschef Gerard Bouman: “Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Een politie die past in deze tijd. Behulpzaam en toegankelijk, maar ook stevig en stoer. Het nieuwe blauw straalt uit dat wij − waakzaam én dienstbaar − altijd en overal voor de burger klaarstaan”.

Operationeel – representatief

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het blauw witte uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Gezag

De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn betrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan vijftienhonderd burgers. Korpschef Bouman: “zij waren zeer positief en gaven aan dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige.” Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?