Bestuur Meelmolen de Herder blij verrast met financiële steun gemeente Medemblik

de herderMedemblik – Het college van Medemblik wil de stichting De Medemblikker Meelmolen een eenmalige bijdrage van € 30.000,- geven om de aankoop van het Poorthuisje te realiseren. Het college vindt dat De Meelmolen en het Poorthuisje van cultuurhistorisch belang zijn en een economisch – toeristische waarde hebben. 

Afgelopen januari kwam het CDA met een motie in de gemeenteraad om de aankoop mogelijk te maken.  Het CDA was toen van mening dat de Stichting de Medemblikker Molen een rol van betekenis speelt als het gaat om cultuur, toerisme en leefbaarheid (blijkens betrokkenheid van inwoners) in de gemeente Medemblik .Ruim 4.000 stemmers hebben gestemd op de stichting bij de Molenprijs 2013.  

De Stichting de Medemblikker Molen reageert verheugt op het bericht. Piet Goverse, voorzitter van de Stichting de Medemblikker Molen, reageerde verheugt op dit goede bericht uit Wognum. 

Bijdrage gemeente Medemblik

De bijdrage van de gemeente Medemblik komt op een goed tijdstip.  De kosten van de aankoop van Het Poorthuisje bedraagt ± € 120.000,- waarna de bijdrage van € 30.000,- van de gemeente nog € 90.000,- overblijft. Om deze € 90.000,- bijelkaar te krijgen gaat de stichting een aantal wervingsacties ondernemen.  Zo komt er een 2e obligatieronde, deze wordt huis aan huis gedaan, en gaan zij opnieuw fondsen en partijen benaderen. 

Ook wordt de aankoop van Het Poorthuisje op het door Medemblik in het leven geroepen ‘Crowdfundingplatform Medemblik’ geplaatst.  Dankzij de € 30.000,- die het college nu voorstelt mede met de extra inspanningen om de financiëring rond te krijgen dat de aankoop van Het Poorthuisje geen probleem moet moet zijn.  Ook omdat de meerjaren exploitatiebegroting van Het Poorthuisjeeen positief resultaat laat zien, van € 3.000,- in 2015 tot ± € 8.000,-in 2018. 

De meerjarenbegroting van De Meelmolen bedraagt een te kort van ca. € 2.000,– per jaar. Kortweg kan worden gesteld dat Het Poorthuisje ervoor kan zorgen dat het geheel (de combinatie van De Meelmolen en Het Poorthuisje positieve baten heeft de komende jaren. Oftewel, door de aanschaf van Het Poorthuisje kan stichting de exploitatie van De Meelmolen ook dragen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.