Weerbericht Medemblik – regenachtige warme winterdag

regenMedemblik – Wolken, wind, regen en hoge temperaturen vormen samen het weerbeeld van vandaag en morgen. De temperaturen komen uit in de dubbele cijfers. Vanaf vrijdagmiddag ligt de temperatuur meestal onder de 10 graden, maar ook dan is het nog altijd zacht en herfstachtig.

Een regenzone trekt over onze regio en er staat een stevige zuidelijke wind. De neerslag wordt veroorzaakt door een warmtefront en dat gaan we merken aan de temperaturen. Rond het middaguur is het al 10 graden. Vanmiddag komen we achter het warmtefront terecht. De meest actieve neerslag trekt naar het oosten weg,wel houden we veel bewolking, waaruit soms wat lichte regen of motregen kan vallen, er is zelfs een kleine kans dat nog even de zon kan gaan schijnen. Vanmiddag stijgt de temperatuur naar zo’n 10 graden. De wind draait naar het westen en zwakt af.

Vanavond is er vrij veel bewolking, waaruit slechts plaatselijk nog wat lichte regen of motregen valt. Vannacht trekt een volgende regenzone over onze regio. Hiermee wordt nog wat zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt verder op naar 10-12 graden.

Morgen wordt een grijze dag en er valt af en toe (mot)regen. Ook steekt een forse zuidwestenwind op. Er wordt een harde tot tijdelijk stormachtige zuidwester verwacht, windkracht 7-8, en is kans op zware windstoten tot 90 km/uur. We bereiken morgen het thermische hoogtepunt van deze zachte periode: maximum van 12  graden. Normaal is het in december overdag een graad of 6.

Vrijdag staat de passage van een koufront op het programma. Vanuit het noordwesten trekt een actieve regenzone over onze regio, waarna minder zachte lucht binnen stroomt. De temperatuur daalt in de middag beneden 10 graden. Na passage van de neerslagzone breekt de zon door en is er kans op een enkele losse bui. De stevige zuidwestenwind wordt ingeruild voor een straffe noordwester.

Zaterdagochtend worden er buien verwacht. De straffe noordwester blijft de hele zaterdag merkbaar aanwezig. En waait het mogelijk stormachtig, windkracht 8. Ook worden daar zware windstoten verwacht. Het wordt een graad of 9.

Ook de dagen daarna staan in het teken van wisselvallig, windrijk en zacht tot zeer zacht weer. Tijdens of na de kerstdagen volgt waarschijnlijk een overgang naar een kouder weertype. Een natuurlijke witte kerst zit er niet in.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.