Medemblik Actueel.

Politiek

Progressief Westfriesland wil opheldering gekapte bomen Compagniesingel Medemblik

Behoudt ons stadsnatuur
De omgekapte bomen langs de Compagniesingel

Medemblik – In 2013 zijn de bomen langs de Compagniesingel gekapt. De wortels van de bomen groeiden tot onder de weg door en zorgden zo voor veel overlast en schade aan het wegdek. Daarop besloot de gemeente Medemblik om deze weg te halen met de belofte om nieuwe bomen terug te planten. Tot op heden is het nog steeds een kaal gezicht . 

Siem Zeilemaker van de PWF-fractie in de gemeenteraad van Medemblik wil nu van de gemeente Medemblik weten of deze toezegging juist is en zo ja wanneer er weer nieuwe bomen worden teruggeplaatst en welke soort er wordt geplaatst. Het gemis van de bomen is vooral aan het eind van de middag te merken als vele honderden tot een paar duizend kouwtjes hun slaapplaats voor de nacht gaan opzoeken en telkens misgrijpen nu de bomen langs de Compagniesingel zijn verwijderd.

Het is nu wachten op een reactie vanuit de gemeente,  maar de omwonenden zien het liefst nog gisteren de bomen terugkomen.

Reageren via facebook