17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 16:10
Medemblik Actueel.

Medemblik startplaats Serious Resque 2014

Foto Serious Resque 2013
Foto Serious Resque 2013

Medemblik – Van 20 t/m 22 december zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request; “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Medemblik naar Haarlem varen. Een vaartocht van ruim 90 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 20 december om 09.00 uur worden gegeven in Medemblik, maandagmiddag 22 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Haarlem.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?