16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 13:04
Medemblik Actueel.

Henneprooidag West-Friesland. Vijf kwekerijen geruimd

Inval hennepkwekerij AndijkHoorn, Zwaag, Enkhuizen – Op dinsdag deed de politie onderzoek in verschillende panden in Hoorn, Zwaag en Enkhuizen. Onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de mogelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen.

Op De Corantijn in Zwaag trof de politie in een bedrijfsunit een kwekerij aan. In de kwekerij stonden echter geen planten. Bij onderzoek bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Op de Schouwmeester in Zwaag vond de politie op zolder van een woning twee kweekruimten aan. Hier stonden in totaal 196 planten. Ook hier bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. De bewoner of eigenaar van de plantages werd niet aangetroffen.

In een woning aan de Oliemolen in Hoorn vond de politie 240 planten in een kamer op de eerste verdieping. In een tweede kamer werd gewerkt aan een nieuwe kwekerij die ook ongeveer 240 planten zou kunnen bevatten. Bij controle bleek ook hier sprake te zijn van diefstal van stroom. Een 29-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In een woning aan de Meester Fluitmanstraat in Enkhuizen werd een minikwekerij aangetroffen. In een slaapkamerkast stonden zes hennepplanten onder een lamp. Er was geen sprake van diefstal van stroom. De bewoner wordt uitgenodigd voor verhoor.

In een woning aan de Kloet in Enkhuizen stonden 111 planten in een slaapkamer. Hier werd ook stroom gestolen. De eigenaar/bewoner is uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

In alle kwekerijen werden de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag genomen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?