Politie moet nog verder saneren, politiebureaus nu het haasje

Vanaf 26 maar digitaal aangifte doen
Het aangifteloket op het gemeentehuis in Wognum

Regio – Als gevolg van de invoering van de Nationale Politie en steeds meer aangiftes via internet gaan de komende tien jaar tweehonderd politiebureaus dicht. Dat blijkt uit een brief van minister Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer. Op dit moment heeft de politie nog zon 750 locaties bemand. 

Duidelijk is wel dat de 167 basisteams binnen de Nationale Politie een eigen bureau krijgen. In zestien gevallen is in een basisteam nog een tweede bureau nodig. In totaal worden vierhonderd moderne politiesteunpunten ingericht: zo’n honderd grotere steunpunten en ongeveer driehonderd kleinere steunpunten. Waar mogelijk worden die gevestigd in gemeentehuizen.

Hoeveel politiebureaus er in West-Friesland moeten sluiten is nog onduidelijk omdat het om een ‘geleidelijk proces’ gaat. Maar dat ook West-Friesland niet wordt ontzien de aankomende jaren is wel duidelijk.