Irene Schouten derde op mass start wereldbeker schaatsen Heerenveen

Foto: RTVNH
Foto: RTVNH

Andijk – Na de zege van zaterdag pakte de uit Andijk afkomstige Irene Schouten zondag nog even een mooie derde plaats tijdens de massastart in Heerenveen waar afgelopen weekend het wereldbekercircus neerstreek. 

De 22-jarige Andijkse werd in de sprint geklopt door Canadese Ivanie Blondin en de Koreaanse Bo-Reum Kim. De overige Nederlanderse deelneemsters kwamen er niet aan te pas,Rixt  Meijer werd 15e.  In het algemeen klassement staat Schouten nu op de 2e plaats 3o punten achter koploopster Ivanie Blondin uit Canada.  Martina Sábliková uit Tjechie staat op de derde plaats.

De derde plaats betekende voor Irene Schouten haar vierde wereldbekermedaille op rij op de massastart.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.