SG De Dijk Medemblik hoge score eindexamens.

de dijkMedemblik – RTL Nieuws heeft op basis van de laatste eindexamencijfers per school berekend welke scholen goed presteren, en welke scholen juist niet.  RTL Nieuws heeft de resultaten van middelbare scholen vertaald naar een rapportcijfer. Hierbij is vooral gekeken naar de vraag of scholen op alle vakken boven het minimum scoren. Scoort een school hoog, dan zijn de cijfers van de leerlingen goed. Scoort een school laag, dan zijn die resultaten minder. Cijfers zeggen uiteraard niet alles over de kwaliteit van een school.

Naast deze cijfers is ook het oordeel van de inspectie over de resultaten (opbrengsten) van de school vermeld. Dat is iets anders dan het oordeel van de inspectie over de school als geheel. Die beoordelingen zijn te vinden op de website van de inspectie.

SG De Dijk

Scholengemeenschap De Dijk scoort ruim met haar VMBO-B opleiding ruim boven het landelijk gemiddelde. Met een 8.3 als score is het resultaat zelfs nog hoger dan tijdens een meting in 2010/2011 en 2011/2012. Scoorde De Dijk in 2010/2011 nog gemiddeld een 7 in 2012/2013 is dat dus een 8.3 geworden. De opleiding VMBO-(G)T scoort in het onderzoek een 7.3 en de opleiding VMBO-K een 7.8 nog steeds ruim voldoende.

Door deze score krijgt SG De Dijk 1 jaar lang geen controles van de Inspectie van het Onderwijs. De inspectie heeft geen aanwijzingen dat er belangrijke tekortkomingen zijn in de kwaliteit van het onderwijs.

Regio

Kijken wij even naar het voortgezet onderwijs in onze regio dan scoort het Clusius College in Hoorn met de opleiding VMBO-B een 8.7, Tabor College d’Ampte een 8 en SG Newton een 7,3.  Het Martinus College in Grootebroek scoort met de opleiding VMBO-B een 8.5 en het Clusius College in Grootebroek een 8,8.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.