Irene Schouten toont vorm met winst Marathon Heerenveen

Foto: RTVNH
Foto: RTVNH

Andijk – Schaatsster Irene Schouten heeft zaterdag aangetoond dat het met haar vorm wel goed zit. De 22-jarige Andijkse won in Breda de negende wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Schouten was na zeventig ronden in de sprint te sterk voor Mariska Huisman (tweede) en Foske Tamar van der Wal (derde). Huisman blijft aan de leiding in het algemeen klassement met 267 punten, gevolgd door Lisa van der Geest (222).

Schouten staat vandaag in Thialf al weer aan de start van de wereldbekerwedstrijd massastart. Vorige week zegevierde de schaatsster op dit onderdeel in Berlijn. Schouten staat na drie wereldbekerwedstrijden massastart samen met Ivanie Blondin uit Canada aan de leiding.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.