Maarten (84) en Nelly (82) Rustenburg –Vijn 60 jaar getrouwd

IMG_7911 60 jaar Rustenburg Opperdoes
Samen met de burgemeester op de foto. (foto: Medemblik Actueel/Theo Annes)

Maarten (84) en Nelly (82) Rustenburg –Vijn waren 9 december 60 jaar in het echt verbonden. Een dierbare verbintenis die hen 4 kinderen, 7 kleinkinderen en 1 achterkleinkind schonk. Samen blikken we terug.  Opperdoes. De geboortegrond van Maarten. Nelly verhuisde met haar ouders vanuit Den Haag naar het dorp toen ze 4 jaar oud was. Samen groeiden ze op in het pittoreske West-Friese dorp.

Nooit meer los

Ze waren 16 en 18 toen ze verkering kregen. ‘We gingen met de gereformeerde vereniging een dagje uit, naar het jubileum van de NCRV. We hebben elkaar de hele dag gezocht. We ontmoetten elkaar pas weer op de terugweg in de bus. Ik heb haar hand gepakt om deze nooit meer los te laten’, vertelt Maarten.
Voor het jawoord hadden ze 6 jaar verkering. Op 9 december 1954 trouwden ze in de Gereformeerde kerk van Opperdoes waarop een grandioost feest in het café volgde.

Werk en hobby

Maarten runde een eigen tuindersbedrijf. Nelly zorgde voor het gezin. Die verdeling was toen heel gewoon. Het koppel kreeg 3 zoons en 1 dochter; Klaas, Jaap, Marja en Raymond. Nelly had eerder het diploma voor coupeuse gehaald. Ze kon naaien als de beste. Tot op hoge leeftijd bleef dit haar hobby.

Stijldansen

Samen deelden ze een passie voor stijldansen. Ze volgden lessen op het dorp om daarna zelf verder te gaan. Allerlei stijlen maakten ze zich eigen, latin en ballroom. Tijdens de vele dansavondjes zaten ze niet stil. Het ging echt om het dansen en de gezelligheid. Ze hebben er een aantal goede vrienden aan overgehouden.

Hechte familie

Al vele jaren kampen ze beide met gezondheidsproblemen. Maarten wordt 3 x in week gedialyseerd. Nelly overwon borstkanker. Het leven verloopt moeizaam de laatste tijd, maar ze blijven positief. Het hechte contact met de familie speelt daar een belangrijke rol bij.

Jubileumfeest

Dochter Marja vertelt: ‘We hebben een hele hechte band. Ook met alle kleinkinderen en nu de kleinste telg, het achterkleinkind. Aanstaande zondag vieren we het jubileum dan ook met zijn allen bij mijn ouders thuis. We gaan er een mooie dag van maken.’

Door dik & dun

Ze hebben het goed samen. Op de vraag wat het geheim is van een lang en gelukkig huwelijk antwoordt Nelly: ‘Goed met elkaar praten en door dik & dun altijd van elkaar blijven houden.’ Al is het nog zo moeilijk, de liefde zegeviert. Dat bewijst het jubilerende koppel Rustenburg. De mijlpaal werd dinsdag bekroond met een bezoek van burgemeester Streng. Dat was goed en fijn.

Wij wensen Maarten en Nelly en alle familie nog veel mooie dagen toe samen!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.